Home QUESTION BANK 20 Brilliant Basic Questions asking for any PSC Examinations

20 Brilliant Basic Questions asking for any PSC Examinations

0 333

20-Un-avoidable Basic Questions fo PSC Examinations

The following questions are very easy to study ,but at the same very easy to confuse and loosing the mark.So you should not loose the mark of very simple questions,so carefully understand the following questions and make your own presence in any rank list published by PSC and build up brilliant career

 

  1. Name the Temple about  which a dispute of ownership exist in between Keralam and Tamilnadu-
    Ans:Mangala Devi(Idukki)
  2. Faruke is famous for which industry-
    Ans:Bronse
  3. In which year Iravikulam declared as the national park-
    Ans:1978
  4. Which Prime minister declared Silent valley as national park-
    Ans:Rajeev Gandhi
  5. The port in Kozhikode districts which is known as ‘Sulthan Pattanam’-
    Ans:Beypore
  6. The origination of Bharathapuzha-
    Ans:Aanamala
  7. The city in India which is known as ‘Orange city’-
    Ans: Nagpur
  8. The percentage of Nitrogen in atmosphere-
    Ans:78.04%
  9. The river which is known as Nila/Perar-
    Ans:Bharathapuzha
  10. The desertless continent-
    Ans:Europe
  11. In which rivershore Bagdad lies-
    Ans:Tigris
  12. The day in which Sun and Earth come closer-
    Ans:January 03
  13. At what dates day and nights are equal in all parts of earth-
    Ans:September 23 &March 21
  14. The country having more time zones-
    Ans:Russia
  15. The state which is leading in the production of cotton-
    Ans:Gujarath
  16. In which country Thakla Makkan desrt lies-
    Ans:China
  17. The first thermal power station in Keralam-
    Ans:Kayamkulam
  18. Who brought coffee plant first time in India-
    Ans:Baba Budan Sahib
  19. The biggest lake in south India-
    Ans:Kolleru
  20. In which state Corba Thermal Project situated-
    Ans:Madhya Pradesh

NO COMMENTS

Leave a Reply