Home CURRENT AFFAIRS 20 Valuable Current Affairs Questions for PSC Examinations

20 Valuable Current Affairs Questions for PSC Examinations

0 633

Current Affairs

The following Current Affairs Questions study and clearly understand them as they are surely appearing for PSC Examinations.Good percentage of questions are appearing from this section for PSC Examinations

  1. Name the Liberian teenager who was awarded the International Children’s Peace Prize 2015-
    Ans:Abraham Keita
  2. Which Indian was elected to the Board of Governors of the World Water Council-
    Ans:Prithvi Raj Singh
  3. Which popular writer of children’s book known for the tales of Tenali Raman,passed away recently-
    Ans:Kamala Laxman
  4. Where was the Asia-Europe Foreign Ministers Meeting 2015 held-
    Ans:Luxembourg
  5. Which Australian fast bowler announced his retirement from international cricket in November-
    Ans:Mitchell Johnson
  6. Who won the Brazilian Formula one Grand Prix-
    Ans:Nico Roseberg
  7. Vijay Kesav Gokhale has been appointed as India’s ambassador to which country-
    Ans:China
  8. Where was this years G20 summit held-
    Ans:Antalya(Turkey)
  9. Where was Asia Pacific Economic Cooperation (APEC)summit held this year-
    Ans:Manila(Philippines)
  10. Where was the 35th edition of India international Trade Fair held-
    Ans:Pragati Maidan,New Delhi
  11. Which party led by Aung San Suu Kyi won the election held in Myanmar recently-
    Ans:National League for Democracy(NLD)
  12. Who defeated Saina Nehwal in the finals of the 2015 China Open Badminton Tournament-
    Ans:Xuerui Li
  13. Which Indian has been elected as Vice Chaiman of the Bank for International settlement-
    Ans:Raghuram Rajan
  14. World pneumonia Day was observed on –
    Ans:12 November
  15. International day for tolerance was observed on –
    Ans:16 November
  16. What is the name of the Navy’s shipwright school recently commissioned in Visakhapatnam-
    Ans:INS Viswakarma
  17. Who is India’s New Permanent Represantative to the United Nations-
    Ans:Syed Akbaruddin
  18. Name the Advanced Torpedo Defence System developed by the DRDO- Ans:Maareech
  19. Name the language which is talking more in India-
    Ans:Hindi
  20. The 5th language which got classical status-
    Ans:Malayalam(2013)

NO COMMENTS

Leave a Reply