Home CURRENT AFFAIRS 20 Valuable Current Affairs Questions for PSC Examinations

20 Valuable Current Affairs Questions for PSC Examinations

0 367

20-Valuable Current Affairs Questions for PSC Examiantions

The following are the important current affairs questions appearing for PSC Examinations.Current affairs questions plays important role in determining the rank in the PSC examinations.About 30 percentage questions are appearing from this part for any PSC examinations

  1. World cities day was observed on-
    Ans:31 October
  2. Which Indian city hosted the 11th international Food Data Conference-
    Ans:Hyderabad
  3. Suresh N Patel has been appointed Managing Director of which bank-
    Ans:Andhra Bank
  4. Which SAARC country revoked the state emergency in less than a week after it had been          declared-
    Ans:Maldives
  5. Name the chief operating officer of the Indian Premier league who resiogned recently-
    Ans:Sunder Raman
  6. Which pair won the women’s doubles title of the Singapore Open Tennis Tournament-
    Ans:Sania Mirza and Martina Hingis
  7. Who heads the committee constituted by the Government of India to draft the New Education          Policy-
    Ans:TSR subramanyan
  8. Name the tropical cyclone that hit Yemen in the fisrt week of November- Ans:Chapala
  9. Name the founder of the Hero Group of Companies who passed away recently-
    Ans:Brijmohan Lall Munjal
  10. Which santoor maestro received the Aditya Vikram Kala shikar Award-
    Ans:Pandit Shiv Kumar Sharma
  11. Navtej Singh has been appointed Indian High Commission to which country- Ans:United Kingdom
  12. Who is the head jury of the International Film Festival of India (IFFI)-
    Ans:Shekar Kapur
  13. Which former cricket captain of Pakistan announced his retirement recently- Ans:Shoaib Malik
  14. Manpreet Vohra has been appointed as India’s new Ambassador to which country-
    Ans:Afghanistan
  15. Who was appointed as the Chair of the Inter Governmental Negotiations on UN security Council                        Reforms-
    Ans:Sylvie Lucas
  16. Who is the new chief justice of Supreme Court of India-
    Ans:T.S.Thakoor
  17. Who established Navjawan Bharath Sabha-
    Ans:Bagath Singh
  18. Who established Sree Rama Krishna Mission-
    Ans:Swami Vivekanandan
  19. Who established East India Association-
    Ans:Dad Bhai Nauroji
  20. Who established Indian Association-
    Ans:Surendra natha Banerjee

NO COMMENTS

Leave a Reply