Home QUESTION BANK 25 Regularly asking basic Questions fo PSc Examinations

25 Regularly asking basic Questions fo PSc Examinations

0 302

25-Valuable Regularly asking Basic Questions for PSC Examiantions(14/12/2015)

  1. Who invented Ozone-
    Ans:Frederic Shonben
  2. The acid present in lemon-
    Ans:citric acid
  3. The colour of Olympic flag-
    Ans:White
  4. By which name Everest is known in Nepal-
    Ans:Sagar Matha
  5. The old name of Maharastra-
    Ans:Vidharba
  6. The oldest Dravidian language-
    Ans:Tamil
  7. The blood group lack of antigen-
    Ans:O Group
  8. In which year Project Tiger started by Govt:of India-
    Ans:1972
  9. The metal helpful in clotting blood-
    Ans:Calcium
  10. The first women president of the world-
    Ans:Maria Estella Peron
  11. The first test tube child in India-
    Ans:Baby Durga
  12. The biggest salted desert in the world-
    Ans:Kavir(Iran)
  13. Number of rooms in Rastrapathi Bhavan-
    Ans:330
  14. Name the sugar in fruits-
    Ans:Fractose
  15. In which year Saka era approved as the national calendar of India-
    Ans:1957 March 22
  16. The father of mathematics-
    Ans:Pythagorus
  17. The author books ‘Thatwamasi’-
    Ans:Sukumar Azhikode
  18. The cathedral city of India-
    Ans:Bhuvaneshwar
  19. Name the triangle shaped ocean-
    Ans:Pacefic
  20. The birth place of soyabeans-
    Ans:China
  21. The plant hormone used to ripen the fruits-
    Ans:Ethylene
  22. The instrument used to measure the speed of plane-
    Ans:Technometre
  23. The parts of human body with same size from birth to death-
    Ans:Eye ball
  24. Who constructed the famous Khajurago temple-
    Ans:Chandalans
  25. The first women magistrate of Kerala-
    Ans:Omana Kunjamma

NO COMMENTS

Leave a Reply