Home QUESTION BANK 25 Regularly asking PSC Questions for PSC Examinations

25 Regularly asking PSC Questions for PSC Examinations

0 486

25-Un avoidable  Questions for PSC Examiantions(15/12/2015)

The following are the most important basic questions asking for PSC Examinations.So don’t leave single questions unstudied,make sure good rank in any PSC Examinations

 

  1. The resting place of Jahamgir-
    Ans:Lahore
  2. In which year crips mission reached in India-
    Ans:1942
  3. The port in Malappuram districts-
    Ans:Ponnani
  4. In which place Vikram Sarabhai Space centre located-
    Ans:Thumpa
  5. The first cinema scope picture in Malayalam-
    Ans:Thacholi Ambu
  6. Who wrote the book war and peace-
    Ans:Tolstoy
  7. In which country the motherland statue located-
    Ans:Russia
  8. In which year the first youth festival conducted in Keralam-
    Ans:1957
  9. The motherland of Tolstoy-
    Ans:Russia
  10. Which emperor started the Saka era-
    Ans:Ashokan
  11. Name the bank which started bank outside India-
    Ans:SBI
  12. The mother of revolution of India-
    Ans:Madam Bikaji Kama
  13. Who started railway in India-
    Ans:Delhousie
  14. In which year Chinese traveler Huan-sang visited Kerala-
    Ans:AD 630
  15. The birth place of coffee-
    Ans:Ethopia
  16. Throgh which country the Orange river flows-
    Ans:South Africa
  17. Who wrote the first short story in Malayalam ‘Vasana Vikruthi’-Vengayil Kunjiraman Nair
  18. In which year Kerala Sahitya Academy established-
    Ans:1956
  19. World television day-
    Ans:November-21
  20. Who is known as the Ashokan in Kerala-
    Ans:Vikramaditya Varagunan
  21. Whose book is ‘Paradise Lost’-
    Ans:John Milton
  22. The deepest trench in Moon-
    Ans:Newton’s Trench
  23. The capital of Poland-
    Ans:Warso
  24. Name the Asean country having more sea coast-
    Ans:Indonesia
  25. Which element is having very less in human body-
    Ans:Manganese

 

 

 

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply