Home QUESTION BANK 25 Unavoidable questions regularly asking for PSC Examinations(14/12/2015)

25 Unavoidable questions regularly asking for PSC Examinations(14/12/2015)

0 344

25-Un avoidable  Questions for PSC Examiantions(14/12/2015)

The following are the most important basic questions asking for PSC Examinations.So don’t leave single questions unstudied,make sure good rank in any PSC Examinations

 

 

  1. The oldest open university in India-
    Ans:Andhra University
  2. In which districts the Marad riot occurred-
    Ans:Kozhikode
  3. World press day-
    Ans:May 03
  4. The oldest rock in the world-
    Ans:Mount Agastus
  5. In which state the Best Bakery Case related-
    Ans:Gujarath
  6. Name the parts of body which regulates the temperature of the body- Ans:Skin
  7. Whose autobiography is ‘Kozhinja Ilakal’-
    Ans:Joseph Mundassery
  8. Who invented Radio-
    Ans:Markony
  9. Name the train which is running between India and Pakistan-
    Ans:Sanjotha Express
  10. Pathrakadavu irrigation project is situated in which districts-
    Ans:Palakkad
  11. Which countries airlines is ‘Garuda’-
    Ans:Indonessia
  12. Who is known as ‘flying Sikh’-
    Ans:Milka Singh
  13. The biggest news agency in the world-
    Ans:Associated Press
  14. Which prime ministers official home is  Number 10 downing street
    – Ans: British
  15. Gutten Berg belongs to which country-
    Ans:Germany
  16. Name the conyinent having more countries-
    Ans:Africa
  17. In which districts Sabarimala situated-
    Ans:Pathanamthitta
  18. Name the country which is celebrating the independence day on August 15 other than India-
    Ans:South Korea
  19. The first novel in Malayalam-
    Ans:Kundhalatha
  20. The year in which Gandhiji was assassinated-
    Ans:1948
  21. The element which is known as king of poisons-
    Ans:Arsenic
  22. The resting place of Indhira Gandhi-
    Ans:Shakthisthal
  23. The king of hobbies-
    Ans:Stamp collection
  24. Which countries is dressing style is ‘Kimona’-
    Ans:Japan
  25. In which year colour television transmission started in India-
    Ans:1982

NO COMMENTS

Leave a Reply