Home QUESTION BANK 25 Valuable point for PSC Examinations for PSC Examinations

25 Valuable point for PSC Examinations for PSC Examinations

0 371

25-Valuable Basic Questions for PSC Examiantions(12/12/2015)

The following are the most important basic questions asking for PSC Examinations.So don’t leave single questions unstudied,make sure good rank in any PSC Examinations

 

  1. The oldest coin in Travancore-
    Ans:Kaliyugarayan Panam
  2. The first 3D film in Malayalam-
    Ans:My dear Kuttichathan
  3. The first speaker in Kerala Legislative assembly belongs to scheduled caste-
    Ans:K.Radha Krishnan
  4. The oldest punishments existed in Kerala is known as-
    Ans:Sathya Pareeksha
  5. The biggest fertilization centre in Keralam-
    Ans:FACT
  6. Who combiled Ramanan-
    Ans:Chengampuzha
  7. The country which is the biggest producer of mica-
    Ans:India
  8. Indias first pollution control board was established in which state-
    Ans:Kerala
  9. In which place in Kerala the cattle research centre situated-
    Ans:Mattuppetty
  10. In which place in Kerala the agricultural engineering college situated- Ans:Thavanur
  11. Number of wings in honey bee-
    Ans:4
  12. The fuels used in planes-
    Ans:Aviation Spirit
  13. Name the animals having highest memory power among Animals-
    Ans:Elephant
  14. The smallest angle that can be drawn using set-square-
    Ans:15 degree
  15. Who is known as Kerala Panini-
    Ans:A.R.Raja Raja Varma
  16. The first social reformer in South India-
    Ans:Vaikunda Swamikal
  17. The unfinished picture of Raja Ravi Varma-
    Ans:Kadambari
  18. Name the country which was implemented the Green Revolution for the first time-
    Ans:Mexico
  19. Name the person who was advertised the slogan ‘Vayichu Valaruka’ throughout Kerala-
    Ans:P.N.Panicker
  20. Name the most powerful cyclone-
    Ans:Tornado
  21. The first library in Kerala-
    Ans:Thiruvanathapuram public library
  22. The festival of colors-
    Ans:Holy
  23. From which place the dance form Bharathanatyam originated-
    Ans:Tamilnadu
  24. The iron man of India-Sardar
    Ans:Valla Bhai Patel
  25. In which place in Kerala the Sanskrit university located-
    Ans:Kalady

NO COMMENTS

Leave a Reply