Home QUESTION BANK 25-Valuable questions for PSC Examinations(30/11/2015)

25-Valuable questions for PSC Examinations(30/11/2015)

0 363

25-Valuable basic point- for  PSC Examinations(30/11/2015)

The study following with utmost care and nearing you to highest rank

  1. The defects of using baking soda for preparation of food
    Ans:Destroy Vitamin C
  2. AIDS affects-
    Ans:The Immune system of the body
  3. Pepper is known as-
    Ans:Black Gold
  4. The first panchayath in Keralam having 100 percentage literacy
    Ans:-Karivallur
  5. The first law minister of India-
    Ans:B.R.Ambedkar
  6. The capital of Kenia-
    Ans:Neirobi
  7. The last king of Travancore-
    Ans:Chithira Thirunal Bala Rama Varma
  8. Name the country having lengthiest National Anthem-
    Ans:Greece
  9. In which year India and Pakisthan put sign in Thashkent Treaty-
    Ans:1966
  10. Who combiled Krishna Gatha-
    Ans:Cherussery
  11. The headquarters of Kerala Sahitya Academy-
    Ans:Thrissur
  12. Name the council which gives approval for Five year plan in India
    Ans:-National Development council
  13. In which state the sun temple in Konark situated-
    Ans:Orissa
  14. The second sound film in Malayalam-
    Ans:Jnanambika
  15. ‘Equality,Freedom,Fraternity’ are the slogans of
    Ans:-French revolution
  16. Name the demarcation line or indicator which is used to denote upto what level the weight in the ship can be loaded-
    Ans:Plimsol line
  17. The ore of iron-
    Ans:Haemetite
  18. The colour having less wavelength-
    Ans:Violet
  19. The first person who used the term, ‘Panchayathraj ‘-
    Ans:Jawaharlal Nehru
  20. The acids which is used for the proper settings of rubber-
    Ans:Formic Acid
  21. The biggest ancient port in Keralam-
    Ans:Mussaries
  22. The first city in India where Chicken Gunia was reported-
    Ans:Kolkata
  23. The magna carta of education-
    Ans:Wood’s Despatch
  24. The poison of viper affects-
    Ans:The blood circulation system
  25. The headquartes of ILO-
    Ans:Janeeva

NO COMMENTS

Leave a Reply