Home CURRENT AFFAIRS Latest Current Affairs asking for PSC Examinations

Latest Current Affairs asking for PSC Examinations

0 455

Latest Current Affairs

Study the following details,and you can score very good  marks in this section ,about 30 percentage of questions are appearing from this section for PSC Examinations.Actually questions from this part is the rank making for PSC Examinations

  1. Name the three gold related schemes launched by the Government of India-
    Ans:Gold monetization Scheme,Sovereign Gold Bond Scheme and Indian Gold Coins
  2. Which Indian has been appointed as the Vice-Chairman of the bank for International Settlement(BIS)-
    Ans:Reghuram Rajan
  3. Which country won the FIFA Under -17 World Cup-
    Ans:Nigeria
  4. Name the recently held joint military exercise by India and Russia-
    Ans:Indra 2015
  5. Which Indian is the new executive director of the International Monetary Fund-Ans:Subir Gokarn
  6. Which Indian has been elected the new chairman of the International Cricket Council-
    Ans:Shashank Manohar
  7. International day for Prevention of Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict was observed on-
    Ans:6 November
  8. Who is the new ethics officer(Ombudsman) at the BCCI-
    Ans:Justice AP Shah
  9. Who wrote the book, ‘What happened to Netaji’-
    Ans:Anul Khar
  10. Who became the first cricketer to score 10000 runs in Ranji Trophy-
    Ans:Wasim Jaffer
  11. Victor Ponta who resigned recently from his post was the prime minister of which European country-
    Ans:Romania
  12. World Science Day for Peace and Development was observed on-
    Ans:10 November
  13. What is the percentage of Swachh Bharath Cess imposed by the Government of India-
    Ans:0.5 percent
  14. Who became the fastest Indian to get 150test wickets-
    Ans:Ravichandan Aswhwin
  15. As per the magazine Fortune India women in the Indian business sector-Ans:Arundhati Bhattacharya
  16. Which Indian telecommunication satellite was launched by the European launch vehicle ,Ariane VA-227-
    Ans:GSAT 15
  17. Name the recently released book ,co-authored by Nandan Nilekani and Viral Shah
    Ans:-Rebooting India:Realizing a Billion Aspiration
  18. Which state launched APJ Abdul Kalam Amrut Yojana scheme to provide hot cooked nutritious food to pregnant and lactating women in the tribal areas-Ans:Maharashtra
  19. Who is the World’s Most Powerful Person ,as per the Forbes annual ranking-Ans:Vladmir Putin
  20. Which is the latest African country to be declared Ebola free by the World Health Organizations-
    Ans:Sierra Leone

NO COMMENTS

Leave a Reply