Home QUESTION BANK 43 LDC MODEL QUESTION PAPER ON GK FROM PSC QUESTION BANK

43 LDC MODEL QUESTION PAPER ON GK FROM PSC QUESTION BANK

0 864

43Model Questions on LDC Examinations From PSC Question Bank

Very valuable and repeatedly asking questions for PSC Examinations especially for LDC Examinations are given below.Followings are the rank making questions for LDC

 

  1. In a rainbow appeared in sky, which constituent light bends least-
    Ans:Red
  2. Binomial system of nomenclature is associated with-
    Ans:Linnaeus
  3. Which metal is associated with the protein hemoglobin
    Ans:Iron
  4. Mutation in BRCA 1and BRCA2 genes lead women to the disease –
    Ans:Breast and Ovarian Cancer
  5. Reproduction without fertilization is called—
    Ans:Parthenogenesis
  6. Which is the world’s first cloned buffalo
    Ans:Samroopa
  7. Which blood group contains two antigens and no antibody
    Ans:AB
  8. Whooping cough is caused by—
    Ans:Hemophilous pertusis
  9. The Senkaku Islands located in the East China Sea has become a matter of dispute mainly between China and—
    Ans:Japan
  10. Who is presently appointed as the leader of the House in Lok Sabha
    Ans:Sushil Kumar Shinde
  11. The recipient of the Vayalar Award 2012
    Ans:Akkitham Achutan Nampootahri
  12. The famous Big Ben tower in London has been renamed as—
    Ans:Elizabeth Tower
  13. On June 16,2012 which country put their woman astronaut into space
    Ans:China
  14. The cartoonist who has been awarded Padma Vibhusan 2012 posthumously
    Ans:Mario Miranda
  15. One rupees note bears the signature of
    Ans:The Secretary Minister of Finance
  16. The language Dogri is spoken in—
    Ans:Jammu&Kashmir
  17. The Chief Executive of a Muncipality
    Ans:Municipal Commissioner
  18. Central food and Technological Research Institute is situated in
    Ans:Mysore
  19. Nehru Award is instituted for—
    Ans:International understanding and peace
  20. The River Valley Project in India that is made with the co-operation of Nepal
    Ans:Kosi Project

    Typical Model Questions from PSC Question Bank

    Study maximum GK Questions from  wherever you get.That questions can determine your future.That will be helpful to study maximum questions from psc question Bank

  21. The Chief Exporting country of Mica
    Ans:India
  22. The centre of the Southern Air Command of India is at—
    Ans:Trivandrum
  23. The first space craft that launched on Moon was —
    Ans:Luna-9
  24. In which year Kerala University Established
    Ans:1937
  25. Which was the birth place of classic painter Raja Ans:Ravivarma
  26. The largest road length in Kerala is maintained by
    Ans:Panchayats
  27. Where is the lion safari park in Kerala is situated
    Ans:Neyyar Dam
  28. In which year was the Kerala Kalamandalam established
    Ans:1930
  29. Where is the National University of Advanced Legal Ans:Studies situated
  30. In which year was the Kudumbasree programme inaugurated
    Ans:1998
  31. Mamankam was a festival of —days
    Ans:28
  32. Name the first Indian President to address the Kerala Legislative Assembly
    Ans:K.R.Narayanan
  33. Who was the first Malayali to be appear in the postal stamp
    Ans:Sree Narayana Guru
  34. Which place is known as the Mecca of Kerala
    Ans:Ponnani
  35. Constitution declares India as
    Ans:Union of States
  36. How many times the preamble of Indian Constitution amended so far
    Ans:1
  37. Within what time should be the information provided in matters of life and death
    Ans:48 hrs
  38. Which amendment substitute ‘Odiya for Oriya
    Ans:96th
  39. Which Organization responsible to the Legislation regarding Right Information Act
    Ans:Mazdoor Kisan Shakti sangathan
  40. Name the movement led by Aravind Kejirival
    Ans:India against corruption
  41. Members of Rajya sabha are elected for a period of
    Ans:6 yrs
  42. The famous objective resolution was moved by
    Ans:Jawaharlal Nehru
  43. The 73rd Amendment Act emanates from the Article
    40

NO COMMENTS

Leave a Reply