Home QUESTION BANK 50LDC Model Questions

50LDC Model Questions

0 919

  psc

50Model Questions for LDC Examinations

Repeatedly asking psc questions 2015 for both LDC and any other PSC Exam and psc exam questions on

international agencies are also stydy along with it .These portions are also inco-operated with it.In the following questions some economic related questions are also seen

  1. ‘Sravanabalagola’ is associated with
    Ans:Jainism
  2. The largest producer of sugarcane in India
    Ans:Utter Pradesh
  3. Delhi is on the banks of river
    Ans:Yamuna
  4. The founder of Brahma Samaj
    Ans:Raja Ram Mohan Roy
  5. The apex court in India
    Ans:Supreme Court
  6. The dark green colour in the lowest stripe of our National flag represents
    Ans:Life and Prosperity
  7. The governor of the state is appointed by
    Ans:President
  8. The largest producer of Aluminium
    Ans:Australia
  9. Nehru Award winner for international understanding in the year 1996
    Ans:
  10. Who invented X rays
    Ans:Roentgen
  11. The study of relations of animal and plants their environment
    Ans:Ecology
  12. The instrument to test the purity of milk
    Ans:Lactometre
  13. The deficiency of Vitamin B causes
    Ans:Beri-Beri
  14. Charaka was the court physician of
    Ans:Bindusara
  15. Theory of relativity is associated with
    Ans:Albert Einstein
  16. Light year is the unit of
    Ans:Distance
  17. The centre of solar system
    Ans:Sun
  18. The demarcation line between China and India
    Ans:Mc Mohan Line
  19. The founder of the new religion Din-I-Lahi
    Ans:Akbar
  20. The author of the book ‘The Insider’
    Ans:P V Narasimha Rao
  21. ‘Breast stroke’ is the term associated with
    Ans:Swimming
  22. The Director of the film ‘Pather Panchali’
    Ans:Satyajith Ray
  23. Capital of Karnataka
    Ans:Bangalore
  24. Who was named ‘Women millionaire’in a BBC poll
    Ans:Indiara Gandhi
  25. Laurie Baker was famous in the field of
    Ans:Architecture

    Regularly asking important  psc questions 2016
    Accomplish the following psc questions 2016 to attain highest rank.Now psc questions are preparing differant manner.These manner can be seen in the following question

  26. Bill on cyber law was introduced in the Loksabha in the year
    Ans:1999
  27. The first person to land in Moon
    Ans:Neil Armstrong
  28. DPEP was started to promote
    Ans:Primary Education
  29. The UN secretary General Ban-Ki-moon belongs to
    Ans:South Korea
  30. The chief of the three armed forces in India
    Ans:President
  31. Rasul Pookutty won Oscar Award for
    Ans:Sound Mixing
  32. The song Vande Matharam was composed by
    Ans:Bankim Chandra Chatterjee
  33. Kerala state was formed on
    Ans:1st November 1956
  34. First fully literate state in India
    Ans:Kerala
  35. The first Prime minister of India
    Ans:Jawaharlal Nehru
  36. Chembai Vaidyanatha Bhagavatar was famous
    Ans:Musician
  37. The book ‘Daughter of the East’ is the autobiography of
    Ans:Benazir Bhuto
  38. The river known as ‘Bengal’s sorrow’
    Ans:Damodar
  39. January 30 is observed as
    Ans:Martyres Day

    Important psc questions2016 and it is taken from psc questions bank

  40. Demography is the study of
    Ans:Population
  41. Barack Obama became the President of
    Ans:USA
  42. The director of the film ‘Swayamvaram’
    Ans:Adoor Gopala Krishnan
  43. The first Indian to win the tittle ‘Miss Universe’
    Ans:Susmitha Sen
  44. The women known as Nightingale of India
    Ans:Sarojini Naidu
  45. The currency of Japan
    Ans:Yen
  46. Lahore declaration was signed between
    Ans:India and Pakistan
  47. The father of Indian Missile Technology
    Ans:A P J abdul Kalam
  48. The ruler who was known as ‘Padmanabhadasa’
    Ans:Marthanda Varma
  49. What makes M S Dhoni Popular
    Ans:Cricket
  50. Kerala Co-operative Act was passed in the year
    Ans:1969

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply