Home QUESTION BANK 57 -LDC MODEL QUESTIONS AND ANSWERS FROM PSC QUESTION BANK

57 -LDC MODEL QUESTIONS AND ANSWERS FROM PSC QUESTION BANK

0 7491

PPPPPP

57 NUMBERS-LDC MODEL QUESTIONS AND ANSWERS FROM PSC QUESTION BANK

These questions are rare collection of psc question bank and it is asking for LDC Examinations.One speciality is that certain questions are repeatedly appearing in psc question bank.Study the following questions and answers.The following questions include differant types of awards in economic science etc.Those are very important

  1. Indian institute of Geomagnetism is located at
    Ans:Mumbai
  2. Heaviest metal is
    Ans:Osmium
  3. The study of muscles is
    Ans:Mylogy
  4. Total number of members in national human rights commission
    Ans:Seven
  5. The biggest private commercial Bank in India
    Ans:ICICI Bank
  6. Father of Economics
    Ans:Adam Smith
  7. First district in India which is declared to be achieved hundred percent primary education
    Ans:Kannur
  8. Who became the provisional President in the first session of the Constituent Assembly
    Ans:Dr.Sachidananda Sinha
  9. The number of member countries in ‘SAARC’
    Ans:Eight
  10. The fundamental right ‘The right to property’ was repealed by the constitutional amendments
    Ans:44th
  11. The freedom fighter who died while he was in fast unto death for a separate state for the Telugu speaking people
    Ans:Sri Potti Sriramalu
  12. Who was the Prime Minister of India when ‘Prime minister Rozgar Yojana’came into force
    Ans:Narasimha Rao
  13. Panchayath day in Kerala
    Ans:19th February
  14. Father of ‘Local self government’ in India
    Ans:Lord Rippon
  15. What is the special project ,the local self
    governing bodies have for the welfare of the women
    Ans:Kudumba Sree
  16. The place where the first war of independence led by Kunwar Singh
    Ans:Jagadispur
  17. Prarthana Samaj was founded by
    Ans:Dr.Atmaram Pandurang
  18. The brave heroine of Nagaland during Civil Disobedience Movement
    Ans:Rani Gaidiliu
  19. The National agency which is regulating the functioning of the Teacher Education Institutes in India
    Ans:NCTE
  20. The year of Kundarara Proclamation
    Ans:1809 AD
  21. The total number of universities in Kerala
    Ans:11+deemed universities
  22. The Education minister who had completed the de-linking of Pre-degree course in Kerala from universities
    Ans:P J Joseph
  23. Total number of chromosomes in human beings
    Ans:46
  24. The winner of Dada Saheb Phalke Award 2007 was
    Ans:Manna Dey
  25. Name the author of the book ‘what went wrong’
    Ans:Kiran Bedi
  26. National institute of Ayurveda is situated at
    Ans:Jaipur
  27. Nelliyampathy hills are situated in the district
    Ans:Palakkad
  28. The National Highway running between Quilon and Maduarai
    Ans:NH 208
  29. The first bird sanctuary in Kerala
    Ans:Thattekad
  30. The year of Punnapra vayalar agitation
    Ans:1946 AD

    Rarest Collection from psc question bank

    The following questions from psc question bank are not only appearing psc examinations also asking in various bank examinations too

  31. The river which merging with Arabian Sea at Beypore
    Ans:Chaliyar
  32. The theme famous novel’Aadu Jeevitam’
    Ans:Life of Desert
  33. An autobiography of N N Pillai
    Ans:Njan
  34. The author of ‘Manimekhale’
    Ans:Chathanar
  35. The man who is known as ‘Bharata Kesari’
    Ans:Mannath Padmanabhan
  36. The river of Kerala in which large number of dams are constructed
    Ans:Periyar
  37. World Press day
    Ans:3rd May
  38. Garuda airlines belongs to
    Ans:Indonessia
  39. The smallest Grama Panchayath in Kerala
    Ans:Valapattanam
  40. Who has won the Grand Slam Singles(men) more number of times
    Ans:Roger Federer
  41. The human organ severely affected due to Alcohol consumption
    Ans:Liver
  42. The name of D K Pattamal is associated with
    Ans:Karnatic Music
  43. The smallest state in the world
    Ans:Vatican City
  44. The Raja Chelliah reports relates to
    Ans:Tax reforms
  45. One hectare is approximately how many acres
    Ans:2.471

    Valuable questions from psc questions bank

  46. The world nation first started the census process
    Ans:USA
  47. KSRTC is an organization under
    Ans:Public Sector
  48. Bretton Woods Conference is related to the formation of
    Ans:IMF
  49. International Development Association was constituted in
    Ans:1960 AD
  50. A ‘Keerthana’ with ‘Pallavi’,’Anupallavi’and ‘Charanam’ was first composed by
    Ans:Annamacharyan
  51. An art form in Kerala which is specified as ancient heritage form by UNESCO
    Ans:Koodiyattam
  52. The first sound movie of India
    Ans:Alam Ara
  53. The Indian Scientist who won Nobel Prize in Chemistry
    Ans:Venkata Raman Ramakrishnan
  54. HTML is a—
    Ans:Computer language
  55. The book of ‘Kannerum Kinavum’ is the work of
    Ans:V T bhatathiripad
  56. Weight of an object on the moon will be
    Ans:1/6th of its weight on the weight
  57. Name the device which is used by Navigators in the 18th century to find out the time accurately

Ans:Chronometre

NO COMMENTS

Leave a Reply