Home ENGLISH LDC MODEL QUESTIONS IN ENGLISH ON PREPOSITIONS&ARTICLES

LDC MODEL QUESTIONS IN ENGLISH ON PREPOSITIONS&ARTICLES

0 1602

PREPOSITIONS&ARTICLES

Articles and prepositions are the backbone of English section in LDC Examinations.It is very easy to confuse,so thoroughly analyse the following questions.Each marks in English is rank making one.Do exercise as possible for you on English .This is the only solution to get full marks in English section in LDC Examinations.Most of the candidates are very poor in English ,but they most of them score somewhat good marks in other section in LDC Examinations but they lies below the rank list as their mark is poor in English.The following are the precious collection from psc question bank.

TYPICAL LDC QUESTIONS IN ENGLISH ON PREPOSITIONS&ARTICLES

  1. What can I cut the bread—-
    Ans:with
  2. This is the book I was telling you—
    Ans:about
  3. Take the book in your hand and open it—–page
    Ans:at
  4. He spoke —-his holidays
    Ans:about
  5. If a person is always punctual ,what can you count —him doing
    Ans:on
  6. He has spent his life —Bombay
    Ans:in
  7. You must attend —-his instructions
    Ans:to
  8. I should put him —as student
    Ans:down
  9. There are three very important forms—expressing preferences
    Ans:for
  10. There are also many dangers —land
    Ans:on
  11. A river flows —its banks
    Ans:between
  12. The old man came and sat—the small table
    Ans:beside
  13. I can’t afford to go to the convent —I don’t like classical music
    Ans:since
  14. John wrote a letter to Mary,but —-he tore it up
    Ans:afterwards
  15. The boys saved three pounds—them
    Ans:between
  16. There were several interruptions —his speech
    Ans:during
  17. Archeological sources provide useful informations —the Guptas
    Ans:on
  18. Kanban was a great writer who lived —the end of 12th century
    Ans:towards
  19. Tarkish-i-Firozhahi is an important historical work —medieval India
    Ans:on
  20. The new books will not arrive —Friday meanwhile we must make do with these
    Ans:untill
  21. What did the boss mislead the workers—-believing
    Ans:into
  22. I want your reply—a week
    Ans:within
  23. The dog rushed—the beggar
    Ans:at
  24. The strength of class stood—sixty
    Ans:at
  25. We went to the beach—car
    Ans:by
  26. I must apologize—you for the delay in reaching here
    Ans:to
  27. You must repent —your sins
    Ans:of
  28. The police suspect him —the crime
    Ans:of
  29. He has not fully recovered —his illness
    Ans:from
  30. What was the motive —the murder
    Ans:for
  31. We decided —a picnic
    Ans:upon

Suitable articles

  1. He has studied—–geography of America
    Ans:the
  2. —life is hard
    Ans:None
  3. —life we live is hard
    Ans:the
  4. John is —-honourable man
    Ans:an
  5. I pay Rs.2400—-month for my room
    Ans:a
  6. My aunt was in —hospital for 6 weeks
    Ans:the
  7. We go to —hospital
    Ans:no article
  8. Her husband had left—office
    Ans:the
  9. What —big dog
    Ans:a
  10. India is —sovereign,socialist,secular,democratic,republic
    Ans:a
  11. Kabir was said to have been born in about AD 1398 of —-Brahmin widow
    Ans:a
  12. The Bhakti cult has its roots in—revival of—-India philosophy by sankaracharya
    Ans:the,the
  13. What –awful news
    Ans:an
  14. They are attending —service at—cathedral
    Ans:a, the
  15. —unwritten constitution like that of England is based on unwritten convention,tradition and practices
    Ans:an
  16. It is —duty of —educated person to help the illiterate
    Ans:the ,an
  17. There was —-ugly scar on the face of —prisoner
    Ans:an,a
  18. —tiger is now—protected animal
    Ans:the,a
  19. For—moment Meena looked disappointed
    Ans:a
  20. What do you think is —happiest hour of the day for you
    Ans:the
  21. —Gold is a precious metal
    Ans:no article
  22. Kalidas is known as —Shakespeare of India
    Ans:the
  23. —Orator and —Statemanwere killed in the accident
    Ans:the,the
  24. He reads —Koran every day
    Ans:the
  25. He recently took —M.A degree in Sociology
    Ans:an

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply