Home QUESTION BANK Mostly expected 20-questions for any PSC Examinations

Mostly expected 20-questions for any PSC Examinations

0 376

20-Valuable Expected Questions- for  PSC Examinations(30/11/2015)

The following are the most probable questions asking for any PSC Examinations.That is most expected basic questions appearing PSC Examinations.If you study well this points you will have good chance to include in the PSC rank list

  1. The headquarters of Kerala Kalamandalam-
    Ans:Cheruthuruthy
  2. The smallest districts in Keralam-
    Ans:Alappuzha
  3. The gateway of India-
    Ans:Mumbai
  4. In which districts Bakel tourist place situated-
    Ans:Kasargode
  5. The biggest public sector undertaking of India-
    Ans:Indian Raiway
  6. The first women who got medal in Olymbics
    Ans:-Karnam Malleswary
  7. The first nuclear power station in India-
    Ans:Tarapur
  8. In which year human right protection act passed-
    Ans:1993
  9. The place which is the northern most to Keralam-
    Ans:Manjeswaram
  10. In which year Jalianvalabag massacre occurred –
    Ans:1919 April 13
  11. In which language in most of the number of journals are published-
    Ans:Hindi
  12. The first women vice-chancellor of Keralam-
    Ans:Jancy James
  13. The evergreen actor in Malayalam film-
    Ans:Prem Nazir
  14. How many digits are there in a pincode-
    Ans:6
  15. The important lake in Malappuram districts-
    Ans:Beeyyam Kayal
  16. In which river Malampuzha dam situated-
    Ans:Bharatapuzha
  17. How much time will take to complete the national anthem-
    Ans:52 seconds
  18. The malayalee football player who got Arjuana award-
    Ans:I.M.Vijayan
  19. The duration of Asean games-
    Ans:4 yrs
  20. In which place serom institute of India situated-
    Ans:Pune

NO COMMENTS

Leave a Reply