Home QUESTION BANK Regularly asking basic questions for PSC Examinations

Regularly asking basic questions for PSC Examinations

0 428

20-Valuable Basic Questions for PSC Examiantions(11/12/2015)

The following are the most important basic questions asking for PSC Examinations.So don’t leave single questions unstudied,make sure good rank in any PSC Examinations

 

  1. Who conducted the famous Gattisberg speech-
    Ans:Abraham Lincon
  2. The birth place of Sree Narayana Guru-
    Ans:Chempazhanthi
  3. The only non-women Malayalam film –
    Ans:Mathilukal
  4. The shik test is used to detect –
    Ans:Diphtheria
  5. The first butterfly park in India-
    Ans:Thenmala
  6. Name the state which share more boundary with Kerala-
    Ans:Tamilnadu
  7. The electrified brain-
    Ans:CPU
  8. The most pure water available in Earth-
    Ans:Rain Water
  9. The smallest neighbouring country of India-
    Ans:Bhutan
  10. Name the branch of science study with eyes-
    Ans:Ophthalmology
  11. Whose picture is last supper-
    Ans:Leanardo Davinchi
  12. The first literary magazine of Malayalam-
    Ans:Vidya Vilasini
  13. The former form of Kathakali-
    Ans:Ramanattam
  14. The union territory having complete literacy-
    Ans:Chandigarch
  15. Who is known as Kerala Gandhi-
    Ans:K.Kelappan
  16. In which place VikramSarabhai Space centre located-
    Ans:Thumpa
  17. The distance between the rail in  Broad gage rail-
    Ans:1.67m
  18. The capital of Afkhanisthan-
    Ans:Kabool
  19. The main energy production method in Kerala-
    Ans:Hydro Electric project
  20. The first super computer developed by India-
    Ans:Param 10000

 

NO COMMENTS

Leave a Reply