Home QUESTION BANK Valuable 30 points basic questions in PSC Examinations

Valuable 30 points basic questions in PSC Examinations

0 743

30-Point- Basic Questions fo PSC Examinations

The following are the rank making points,so you should study with very much importance,so don’t leave a single points given below ,these are pucca basic questions,some persons are very negligible in study the basic questions thinking that they can answer them in examinations,but the fact is that sometime those questions will make you very much confusing in examination hall,so don’t allow to come such situations in examination hall,study thoroughly

 

  1. In which districts Ezhimala navika academy situated-
    Ans:Kannur
  2. Which temple is known as ,’Dakshina Kasi’-
    Ans:Thirunelli Temple
  3. The first fully computerized panchayath in Keralam-
    Ans:Vellanad
  4. In which place Cellular Jail is situated-
    Ans:Port Blaire
  5. Who recommended three-tier Panchayath raj system in India-
    Ans:Belwanth Rai Metha
  6. In which seashore London city is situated-
    Ans:Themes
  7. Name the minister who presented the Budget more times-
    Ans:K.M.Mani
  8. Who is known as Chancy Rani in Travacore-
    Ans:Acamma Cheriyan
  9. The first deputy chief minister of Keralam-
    Ans:R.Sanker
  10. The father of modern Malayalam language-
    Ans:Ezhuthachan
  11. Morning star&Evening star-
    Ans:Venus
  12. The old name of Indonesia-
    Ans:Netherland East Indies
  13. The headquarters of Malabar special Police-
    Ans:Malappuram
  14. In which district state police training college situated-
    Ans:Thiruvanthapuram
  15. The first president of Kerala Sahitya academy-
    Ans:K.M.Panicker
  16. Name the planet which is far from Sun-
    Ans:Neptune
  17. The father of Malayalam journalism-
    Vengayil Kunji Raman Nair
  18. Who is known as Payyoli Express-
    Ans:P.T.Usha
  19. Whose book is ‘Straight from Heart’-
    Ans:Kapil Dev
  20. Which religions contribution is ‘Kshema Rashtram’-
    Ans:Budha Religions
  21. In which districts ‘Budha religion centreSreemoolavasam situated-
    Ans:Alappuzha
  22. The planet nearest to Sun-
    Ans:Mercury
  23. The rusty planet-
    Ans:Mars
  24. The element which is enriched in the atmosphere of Titan-
    Ans:Nitrogen
  25. The position of Earth in solar system-
    Ans:5th
  26. The planet having more number of satellites-
    Ans:Jupiter
  27. The planet having more escape velocity-
    Ans:Jupiter
  28. The distant particle which is seen from Earth-
    Quaser
  29. Whose book is ‘After the first three minutes’-
    Ans:Thanu Padmanaban
  30. The state of matter in Sun-
    Ans:Plasma

 

NO COMMENTS

Leave a Reply